Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

Rizoto z červené řepy s nivou
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    2
  • Ready In
    1 hodina

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom) je super rychlý a bezmasý pokrm od Břicháče, kde zastoupení červené řepy a nivy je skvělé.

Suroviny na rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

  • Rýže – 1 hrnek
  • Červená řepa (může být i vaukouvaná předvařená) – 2 ks
  • Niva – 100g
  • Červená cibule – 1 ks
  • Med – 1 lžička
  • Ghí – na restování
  • Sůl, rozmarýn, tymián a bazalka – dle chuti

Postup přípravy na rizoto z červené řepy s nivou

  1. Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit lžičku ghí.
  2. Přidejte cibuli nakrájenou na menší kostičky, osolte a orestujte.
  3. K cibuli přidejte červenou řepu nastrouhanou nahrubo. Společně orestujte cca 5 minut.
  4. Poté přidejte propranou rýži a vše promíchejte. Zalijte 2 hrnky vody (stejná velikost hrnku jako rýže), osolte a duste na středním plameni cca 20 minut.
  5. V průběhu vaření párkrát promíchejte.
  6. Na závěr dochuťte rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a vmíchejte lžičku medu.
  7. Na talíři servírujte s rozdrobenými kousky nivy.

Chutnalo Vám rizoto? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..